Nieuws

  • March 22, 2018

Saneringswerken Hendrik Baelskaai Oostende

Begin maart is afdeling KUST gestart met saneringswerken op de Hendrik Baelskaai, ter hoogte van de Liefkemoresstraat, om de historische verontreiniging met minerale olie te verwijderen.
  • March 19, 2018

Natuurherstel Warandeduinen Middelkerke

Afdeling KUST werkt samen met Natuurpunt aan het natuurherstel van de vochtige duingraslanden in de Warandeduinen in Middelkerke.
foto voorpagine nieuwe deelkaartenset Belgische kustzone
  • February 8, 2018

Nieuwe kaart Belgische kustzone

De Vlaamse Hydrografie heeft er een nieuwe deelkaartenset bij. De K107 telt 6 kaartbladen die  het Noordzeegebied van Bray-Dunes tot en met het Zwin in kaart brengen en een detail tonen van de havens van Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge en Zeebrugge. De schaal van de kaarten is 1/50.000.
  • January 8, 2018

Bouw stormmuur in Blankenberge zit op schema.

Bouw stormmuur in Blankenberge zit op schema. Meer info over het project vind je hier
  • March 12, 2018

Onderhoudssuppletie Bredene

Op 12 maart start afdeling KUST op het strand van Bredene de voorbereidende werken voor een kleine onderhoudssuppletie. Het
  • February 2, 2018

Onderhoudssuppletie Oostende en Mariakerke

Afdeling KUST voert vanaf 12 februari een onderhoudssuppletie uit op het strand van Oostende en Mariakerke. De voorbereidende werken starten op 5 februari. Dan brengt de aannemer onder meer de leidingen aan op het strand.
  • December 19, 2017

Stormvloedkering Nieuwpoort

In 2018 start afdeling KUST met de bouw van de stormvloedkering in de havengeul van Nieuwpoort. Deze moet de stad en het hinterland beschermen tegen hoge waterstanden bij zware stormen. In de animatie hieronder ontdek hoe de stormvloedkering zal werken.  
Stormvloedkering simulatiebeeld
  • February 8, 2018

Infomoment pleziervaartsector - stormvloedkering Nieuwpoort

Op vrijdag 16 maart organiseert afdeling KUST voor de pleziervaartsector een infomoment over de stormvloedkering. Tijdens dit infomoment zal de impact van de stormvloedkering op de pleziervaart toegelicht worden.
  • January 30, 2018

30ste editie Belgian Boat Show

De Belgian Boat Show blaast 30 kaarsjes uit dit jaar. Van 10 tot en met 12 en van 16 tot en met 18 februari wordt iedereen, motorbootfanaat of fervente zeiler, jong of oud, op zijn wenken bediend in Flanders Expo. Ook afdeling KUST is opnieuw van de partij.
  • December 6, 2017

Erfpacht vismijn Oostende

Op 6/11/2010 werd een erfpacht afgesloten tussen het Vlaamse gewest en de Vlaamse visveiling voor de bouw en exploitatie van een nieuwe vismijn en visserijgerelateerde bedrijvencluster.