Nieuws

  • September 12, 2018

Nieuwpoort International Boat Show

Van 19 tot en met 21 oktober slaat afdeling KUST haar tenten op in Nieuwpoort voor een nieuwe editie van de Nieuwpoort International Boat Show.
Nieuwe steigers vistrap Oostende
  • September 12, 2018

Nieuwe steigers voor vistrap Oostende

Sinds kort liggen in het Montgomerydok tussen het Noordzeeaquarium en de vistrap vier nieuwe steigers. Op die manier zijn extra ligplaatsen gecreëerd zodat alle vissersvaartuigen na het lossen ter plaatse kunnen blijven liggen. Ook de Franlis heeft er zijn eigen ligplaats.
  • August 27, 2018

Jachten RYCO tijdelijk in Vuurtorendok

Binnenkort starten aan de jachtclub RYCO in Oostende de werken op het water voor de renovatie van de glooiingen. Hiervoor moesten een deel van de boten in de jachthaven uit het water gehaald worden. 
  • July 19, 2018

Nieuwe look voor kustweerbericht

www.kustweerbericht.be heeft vanaf vandaag een nieuwe look gekregen. In één oogopslag krijg je als bezoeker een overzicht met gegevens over temperatuur, wind, golven, zon, regen en UV. De uitgebreide tekst vind je onder de tabel.
  • August 29, 2018

Pluk geen schaaldieren van golfbrekers

Het haalde deze zomer het nationale nieuws: twee ‘strandrovers’ die op het strand van Oostende schelpdieren plukten op de golfbrekers. Wie dat doet riskeert hiervoor een GAS-boete.
  • August 24, 2018

Montgomerybrug Oostende tijdelijk afgesloten

Op maandag 27 augustus start afdeling KUST met onderhoudswerken aan de Montgomerybrug in Oostende. Net als de Kapellebrug een tijd geleden, krijgt de Montgomerybrug een nieuwe laag verf. Tijdens de werken zal de brug niet toegankelijk zijn. De Mercatorbrug blijft wel bruikbaar.
Officiële opening stormmuur Blankenberge
  • July 18, 2018

Stormmuur Blankenberge geopend

Onder een stralende zomerzon openden minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts en schepen van de Haven Björn Prasse op 3 juli de stormmuur rond de haven in Blankenberge.
  • August 29, 2018

Onderhoud aanlegsteigers veer Nieuwpoort

Op 3 september start afdeling KUST met schilderwerken aan de aanlegsteigers van de veerboot in Nieuwpoort, zowel op linker- als op rechteroever. De binnenzijde van de pontons wordt gereinigd, geschuurd en geschilderd.
  • August 20, 2018

Werfwandeling Zwin op 23/9/2018

De veranderingen in het Zwin gaan de laatste fase in. Begin deze zomer werd de nieuwe dijk gesloten. Momenteel werkt men aan de aansluitingen van de nieuwe dijk op de oude dijk.
  • June 7, 2018

Nieuwe plannen insteekzones Nieuwpoort, Oostende en Knokke

Voor Nieuwpoort, Oostende en Knokke zijn nieuwe plannen beschikbaar