DIRECTEUR-GENERAAL WILLEMSPARK IN KNOKKE-HEIST

De afdeling KUST startte in 2012 met de renovatie van het Directeur-Generaal Willemspark, ook wel het Bosje van Heist genoemd, in Knokke-Heist. De grote vijver en de bomen errond verdwenen. In de plaats is er een grote open ruimte met zitbanken gekomen. De kleine vijver kreeg een nieuwe look met natuurlijke oevers die begroeid zijn met oeverzegge. Rond deze vijver is er eveneens een open ruimte. Heel wat paden en trappen werden uitgebroken, andere werden vernieuwd en er werden ook nieuwe paden aangelegd. Om bij de doorsteek naar het strand de duinen niet te vernielen zijn er duinovergangen voorzien. Tot slot werd een groot deel van de bomen uitgedund of omgehakt om zo meer lichtinval in het park te creëren.

De gemeente Knokke-Heist, die sinds juni 2013 het beheer van het Directeur-Generaal Willemspark in handen heeft, zorgde voor een verdere recreatieve en educatieve inrichting.

Het park werd op 18 oktober 2015 officieel geopend in het bijzijn van minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts. De reportage uit het Focus-WTV journaal vind je hier.