Nieuws

  • 10 februari 2020

Storm Ciara

Storm Ciara raasde afgelopen weekend over ons land. Vandaag (10 februari) verwachten we nog een hoge waterstand door de combinatie van de storm en het aankomend springtij. Daarom zijn de staketsels van Blankenberge en Nieuwpoort afgesloten en zijn ook de mobiele keringen in Wenduine dichtgezet.
  • 20 december 2019

Renovatie veersteiger Blankenberge west

De steiger op de westelijke oever van de overzet in Blankenberge is aan vernieuwing toe. Op 6 januari start afdeling Kust met de afbraak van de huidige steiger. Er komt een gloednieuwe steiger op dezelfde locatie. Deze moet klaar zijn tegen de start van de paasvakantie.
  • 7 november 2019

Hoe brengen we het strand in kaart?

Misschien is het je vorige week opgevallen: een vliegtuig van het type Cessna (zie foto) vloog een aantal keer heen en weer langs onze kust. Vanuit het toestel werd met een laser data verzameld om onze stranden, dynamische duinen en slikken en schorren in kaart te brengen.
  • 9 januari 2020

Nieuwe ISO-certificaten voor afdeling Kust

Afdeling Kust zette het nieuwe jaar in met de vernieuwing van haar ISO-certificaten voor Kwaliteits- en MIlieubeleid.
  • 3 december 2019

Scheepswrakken verwijderd uit Tijdok Zeebrugge

In Zeebrugge haalt afdeling KustĀ momenteel vier scheepswrakken uit het Tijdok. Het gaat om vier vaartuigen die er al jaren onaangeroerd liggen: Poseidon, Virginia, Thierry en Speedy.
  • 31 oktober 2019

Bodemproeven in achterhaven Oostende

Bij zware stormvloed vormt de achterhaven van Oostende nog een zwakke schakel in onze zeewering. We onderzoeken momenteel welke maatregelen we hier kunnen nemen om het achterland te beschermen tegen overstromingen vanuit zee.
  • 20 december 2019

Werken aan Westerstaketsel Nieuwpoort vanaf 6 januari

Op 6 januari start afdeling Kust met werken aan het Westerstaketsel in Nieuwpoort. Hierdoor zullen de kop en een gedeelte van het staketsel tijdelijk niet toegankelijk zijn. Er moet een deel van de vloer opengebroken worden om verdwenen balken te plaatsen.
  • 7 november 2019

1000 bommen en granaten

Op het strand tussen het Zeepreventorium en De Zwarte Kiezel in De Haan spoort afdeling Kust sinds dit voorjaar niet ontplofte oorlogstuigen op. Als men een bom of mortier vindt, dan wordt DOVO (de ontmijningsdienst van het Belgische leger) verwittigd.
  • 29 oktober 2019

Renovatie kaaimuren Visserijdok Oostende

Op 30 oktober start afdeling Kust met de renovatie van de kaaimuren van het Visserijdok aan de kant van de Edaurd Anseelekaai in Oostende. Het zichtbare deel van de kaaimuur wordt afgebroken met een breekhamer.