Nieuws

  • 16 december 2020

Afdeling Kust slaagt met glans voor nieuwe ISO-audit

Begin november kreeg afdeling Kust het digitale bezoek van een ISO-auditor van DGL NV. Hij nam het milieu- en kwaliteitsmanagementsysteem ISO9001-14001 onder de loep. De afdeling slaagde met glans.
  • 27 oktober 2020

Baggerwerken Nieuwpoort

In de havengeul in Nieuwpoort starten begin november de jaarlijkse onderhoudsbaggerwerken. Tot eind november wordt er gebaggerd net voorbij de Stormvloedkering en in de zone tussen de staketsels.
Oosterstaketsel Nieuwpoort
  • 27 augustus 2020

Kop oosterstaketsel Nieuwpoort afgesloten voor onderhoud

Vanaf 31 augustus zal de kop van het oosterstaketsel in Nieuwpoort gedurende vier weken afgesloten zijn voor dringende herstellingswerken. De rest van het staketsel blijft nog toegankelijk tot eind september.
  • 30 juni 2020

Oosterstaketsel Nieuwpoort toegankelijk tijdens zomer

Tijdens de werken aan de stormvloedkering op rechteroever is het oosterstaketsel in Nieuwpoort afgesloten om veiligheidsredenen. Omdat de werken in juli en augustus stil liggen zal tijdens die maanden het staketsel toegankelijk zijn.
  • 15 oktober 2020

Ook in 2021 meedeinen op de getijden

Ondanks de voorbije vreemde en onzekere maanden, zijn er ook nog zekerheden: elk jaar in de herfst brengen wij de getijgegevens voor het volgende jaar uit. Ook nu. Vanaf vandaag zijn de getijtafels voor zowel professionele als niet-professionele gebruikers beschikbaar.
  • 16 juli 2020

Bouw havendam Blankenberge van start... maar niet in Blankenberge

Je leest het goed. Half mei startte de bouw van de nieuwe havendam Blankenberge. Allen, niet in Blankenberge. Momenteel bouwt HR Wallingford een 3D model van de hellende dam op schaal 1:40.
  • 25 juni 2020

Strand Bredene vanaf 15 juli opnieuw optimaal en veilig toegankelijk

De suppletiewerken op het strand van Bredene zullen nog tot 9 juli duren. Daarna wordt alle materiaal weggehaald en kan iedereen terug optimaal genieten van een mooi, groot en vooral veilig strand.
  • 30 september 2020

Exoten verdwijnen in duinen oostkust

In de duingebieden in Knokke-Heist en tussen Blankenberge en Zeebrugge is de aannemer sinds half september gestart met het verwijderen van exoten. Later komen ook nog de duinengordel tussen Wenduine en Blankenberge en de duinbossen in De Haan aan bod.
  • 6 juli 2020

In beeld: dit doet Vlaanderen om jou tegen de stijgende zee te beschermen

Beelden van stormgolven die inbeuken op onze kust of van kliffen op het strand als gevolg van zware winterstormen. We moeten niet zo heel ver teruggaan in ons collectief geheugen om ze voor de geest te halen.
Nieuwe versie K107
  • 23 juni 2020

Nieuwe editie kaartenset Belgische Kustzone

De K107, de deelkaartenset van de Belgische Kustzone, heeft een nieuwe editie. De zes kaartbladen brengen het Noordzeegebied van Bray-Dunes tot en met het Zwin in kaart en ze bevatten een detail van de havens van Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge en Zeebrugge.