Nieuws

  • 20 augustus 2019

Al 10.000 bezoekers voor doe-expo stormvloedkering

Vandaag, dinsdag 20 augustus, verwelkomde afdeling Kust de 10.000ste bezoeker in de doe-expo over de stormvloedkering in Nieuwpoort. Iets voor 11u kwamen Maggy Rosijn en dochter Lieve Van Eeckhout uit Ninove de tentoonstelling binnen.
  • 2 augustus 2019

Toelichting nieuwe westelijke strekdam Blankenberge

Er komt dit najaar een infomoment om meer uitleg te geven over de nieuwe westelijke strekdam in Blankenberge. Iedereen zal op dit infomoment welkom zijn.
  • 22 juli 2019

Peilingen op bijzondere locatie

De collega's van het team Vlaamse Hydrografie voerden op 9 juli hydrografische peilingen uit op een voor hen ongewone locatie: op een vijver langs de Grote Nete in Nijlen. De peiling gebeurde in opdracht van het agentschap voor Natuur en Bos.
  • 2 juli 2019

Getijtafels 2020 online

Het jaar is nog maar net halfweg, maar het team Vlaamse Hydrografie verzamelde nu al de getijtafels voor 2020. Op de papieren versie is het nog even wachten tot in het najaar. 
  • 31 juli 2019

Vlaamse Hydrografie zoekt nieuwe collega

We zijn op zoek naar een projectleider survey voor Vlaamse Hydrografie. Lees meer.
  • 10 juli 2019

Overeenkomst Vlaamse en Franse hydrografie voor uitwisseling van data

Het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust tekende onlangs een overeenkomst met de Franse tegenhanger van haar team Vlaamse Hydrografie, namelijk le Service Hydrographique et Océanographique de la Marine (
  • 27 juni 2019

Boeiende doe-expo stormvloedkering in Nieuwpoort geopend

De leerlingen uit het zesde leerjaar van meester Philip van basisschool De Vierboete in Nieuwpoort waren vandaag eregasten om de boeiende doe-expo over de stormvloedkering te openen. Lees meer.
  • 24 juli 2019

Visserijsluis Oostende hersteld

Sinds woensdag 17 juli is de Visserijsluis in Oostende opnieuw volledig bedieningsklaar. Door een breuk aan de grondankers was de sluis gedeeltelijk buiten dienst sinds begin juni. Gedurende die tijd kon de sluis enkel bij hoog water gebruikt worden. 
  • 10 juli 2019

Schapen in Zwin zorgen mee voor waterveiligheid

Wie onlangs ging fietsen of wandelen op de nieuwe Internationale dijk in het Zwin heeft het misschien wel opgemerkt: sinds kort grazen er schapen langs de dijk. Ze zorgen voor meer variatie in de vegetatie en een betere doorworteling.
  • 16 mei 2019

Herstelling staketsel Blankenberge na aanvaring

De herstellingswerken aan het staketsel in Blankenberge na een aanvaring in februari starten maandag 20 mei. Vanop het semi-hefeiland Lynn zal men de beschadigde houten palen verwijderen en nieuwe palen heien.