Nieuws

  • 27 augustus 2020
Oosterstaketsel Nieuwpoort

Kop oosterstaketsel Nieuwpoort afgesloten voor onderhoud

Vanaf 31 augustus zal de kop van het oosterstaketsel in Nieuwpoort gedurende vier weken afgesloten zijn voor dringende herstellingswerken. De rest van het staketsel blijft nog toegankelijk tot eind september.
  • 16 juli 2020

Bouw havendam Blankenberge van start... maar niet in Blankenberge

Je leest het goed. Half mei startte de bouw van de nieuwe havendam Blankenberge. Allen, niet in Blankenberge. Momenteel bouwt HR Wallingford een 3D model van de hellende dam op schaal 1:40.
  • 25 juni 2020

Strand Bredene vanaf 15 juli opnieuw optimaal en veilig toegankelijk

De suppletiewerken op het strand van Bredene zullen nog tot 9 juli duren. Daarna wordt alle materiaal weggehaald en kan iedereen terug optimaal genieten van een mooi, groot en vooral veilig strand.
  • 18 juni 2020

Bezoekersbevraging kustweerbericht

Voortdurend verbeteren is een belangrijke waarde binnen ons agentschap. Om dat te kunnen doen is jouw mening belangrijk voor ons.
  • 6 juli 2020

In beeld: dit doet Vlaanderen om jou tegen de stijgende zee te beschermen

Beelden van stormgolven die inbeuken op onze kust of van kliffen op het strand als gevolg van zware winterstormen. We moeten niet zo heel ver teruggaan in ons collectief geheugen om ze voor de geest te halen.
Nieuwe versie K107
  • 23 juni 2020

Nieuwe editie kaartenset Belgische Kustzone

De K107, de deelkaartenset van de Belgische Kustzone, heeft een nieuwe editie. De zes kaartbladen brengen het Noordzeegebied van Bray-Dunes tot en met het Zwin in kaart en ze bevatten een detail van de havens van Nieuwpoort, Oostende, Blankenberge en Zeebrugge.
  • 4 juni 2020

Akoestische referentiezone Kwinte

Om de zeebodem in kaart te brengen gebruikt men tegenwoordig meestal multibeam echosounders (MBES). Deze toestellen scannen de zeebodem af met geluidsgolven (akoestische golven): deze reflecteren op de zeebodem en de echosounder vangt de terugkerende echo's op.
  • 30 juni 2020

Oosterstaketsel Nieuwpoort toegankelijk tijdens zomer

Tijdens de werken aan de stormvloedkering op rechteroever is het oosterstaketsel in Nieuwpoort afgesloten om veiligheidsredenen. Omdat de werken in juli en augustus stil liggen zal tijdens die maanden het staketsel toegankelijk zijn.
  • 21 juni 2020

World Hydrography Day

Op 21 juni vieren we World Hydrography Day.
  • 28 mei 2020

Herstelsuppletie duinvoet in Bredene

Komend weekend start het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) met een herstelsuppletie op het strand van Bredene. De verschillende winterstormen eerder dit jaar tastten daar vooral de duinvoet sterk aan.