RYCO: Vernieuwen glooiingen en uitbreiding jachthaven

Update 4/4/2019: Tijdens het paasverlof wordt volop doorgewerkt aan de glooiing van de RYCO. Momenteel is men bezig aan de kop van de zone waar het gebouw staat. Dit is een huzarenstukje. Door de scherpe bocht in de kop van de V-vormige zone was het fysisch onmogelijk om met bepaalde verankering te werken. Die zouden in elkaars weg gaan liggen. Men werkte een complex alternatief uit. Nu is er gewerkt met een combinatie van parallelle injectieankers en horizontale en schuine legankers.

De werken moeten af zijn tegen het bouwverlof deze zomer. De vaartuigen van de leden van de RYCO zullen tegen eind juni terug op hun plaats kunnen liggen.

De glooiingen van de Royal Yachtclub Oostende (RYCO) en de omgeving rond het gebouw zijn toe aan renovatie. Er komt een nieuwe toegangs- en werksteiger en er wordt een nieuwe slipway gebouwd. De jachthaven moet deels verdiept worden en er komen nieuwe buispalen.

In mei 2018 is afdeling KUST gestart met de voorbereidende werken voor deze renovatie. In eerste instantie is onder het bestaande gebouw van de jachtclub nieuwe fundering voorzien. Dit gebeurde door micropalen onder het gebouw te plaatsen. Dat zijn smalle funderingspalen die met een kleine machine van in het gebouw geplaatst kunnen worden.

Naast de renovatie van de glooiingen wordt de jachthaven ook uitgebreid. Er komen nieuwe steigers voor het aanmeren van werkboten voor de windmolens.