RYCO: Vernieuwen glooiingen en uitbreiding jachthaven

Update 8/5/2019: De renovatiewerken aan de RYCO zijn volop aan de gang. Binnenkort plaatst men de laatste 14 injectieankers en de legankers. Op de glooiing voorziet men ook verder de betonplaat. Over de eerste dertig meter is de natuursteen die dient als afdeklaag al gelegd.

In de jachthaven zelf is men gestart met baggeren aan de noordelijke zijde, daarna volgt de zuidelijke zijde. Om te kunnen baggeren moesten drie oude buispalen verwijderd worden. Eind mei, na het uitharden en aanspannen van de injectieankers, zal men aan de westelijke kant baggeren. 

Met uitzondering van de kasseien rond het gebouw, zal alles afgewerkt zijn tegen het bouwverlof deze zomer. De uitbreiding van de jachthaven met extra ligplaatsen voor de werkschepen voor de windmolens is afgewerkt sinds eind april.

De glooiingen van de Royal Yachtclub Oostende (RYCO) en de omgeving rond het gebouw zijn toe aan renovatie. Er komt een nieuwe toegangs- en werksteiger en er wordt een nieuwe slipway gebouwd. De jachthaven moet deels verdiept worden en er komen nieuwe buispalen.

In mei 2018 is afdeling KUST gestart met de voorbereidende werken voor deze renovatie. In eerste instantie is onder het bestaande gebouw van de jachtclub nieuwe fundering voorzien. Dit gebeurde door micropalen onder het gebouw te plaatsen. Dat zijn smalle funderingspalen die met een kleine machine van in het gebouw geplaatst kunnen worden.

Naast de renovatie van de glooiingen wordt de jachthaven ook uitgebreid. Er komen nieuwe steigers voor het aanmeren van werkboten voor de windmolens.